Όταν παρασκευάζετε έναν καφέ Nespresso®, θα πρέπει να περιμένετε να έχει λίγη γλυκύτητα, οξύτητα, ευχάριστο άρωμα και φυσικά, φρεσκάδα με ευχάριστη γεύση. Ένα πράγμα που δεν πρέπει να περιμένετε είναι μια άσχημη, πικρή γεύση. Αυτό δεν σημαίνει ότι γενικά ο καφές espresso δεν είναι πικρός από μόνος του. Ωστόσο, μια συντριπτική πίκρα δεν πρέπει ποτέ να είναι ευπρόσδεκτη σε ένα φλιτζάνι. Λοιπόν, εδώ είναι γιατί ο καφές σας έχει πικρή γεύση.

Τι προκαλεί την πικρία στον Nespresso® καφέ σας;

Οι μηχανές Nespresso® δημιουργούν υπολείμματα ελαίου καφέ με κάθε κάψουλα καφέ που παρασκευάζεται. Αυτά τα έλαια συσσωρεύονται στο θάλαμο παρασκευής, στο στόμιο και στο πλυντήριο του μηχανήματος (στο μπροστινό μέρος). Η ανάπτυξη βακτηρίων λόγω συσσώρευσης και υγρασίας είναι επίσης δυνατή.

Η συσσώρευση καταλήγει να γίνει μέρος της παρασκευής σας, δίνοντάς σας έναν κακό, πικρό καφέ. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα τέχνασμα: μπορείτε να απαλλάξετε τη μηχανή Nespresso® από αυτές τις συσσωρεύσεις.

Ανακτήστε την τέλεια γεύση του καφέ σας!

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το μπροστινό μέρος της μηχανής Nespresso® είναι να ξεπλύνετε τα υπολείμματα και τη βρωμιά. Ένας λεπτομερής καθαρισμός μπορεί να επιτευχθεί με μια κάψουλα καθαρισμού, η οποία απελευθερώνει έναν ισχυρό παράγοντα αφρισμού για να λειτουργήσει μέσω του θαλάμου παρασκευής, του στομίου και της πλάκας πλυσίματος.

Η χρήση μιας κάψουλας καθαρισμού Caffenu® είναι εξίσου εύκολη με τη χρήση μιας κάψουλας καφέ και μπορείτε να δείτε πώς η κάψουλα καθαρισμού αποβάλλει τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί στο μηχάνημά σας (δείτε το βίντεο παρακάτω). Μόλις καθαριστεί, δεν θα έχετε μόνο μια καθαρή μηχανή Nespresso® χωρίς βακτήρια. το πιο σημαντικό, θα απολαύσετε μια βελτιωμένη γεύση καφέ χωρίς πίκρα.