Ο καθαρισμός της μηχανής καφέ είναι ζωτικής σημασίας για τη διάρκεια ζωής της και την ποιότητα του καφέ που πίνετε. Εδώ είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τον καθαρισμό αυτών των ειδικών τύπων μηχανών καφέ.

Καθαρισμός Μηχανών που χρησιμοποιούν Κάψουλες

Αποφύγετε τη χρήση ξιδιού κατά την αφαλάτωση μιας μηχανής που χρησιμοποιεί κάψουλες, όπως μια καφετιέρα Nespresso®. Το ξύδι αφήνει μια μυρωδιά πίσω του και δεν απομακρύνει αποτελεσματικά τη συσσώρευση αλάτων. Μάθετε για τη σωστή αφαλάτωση και πώς μπορείτε να την επιτύχετε.

Επιπλέον, πρέπει να ξεπλύνετε το μηχάνημά σας για να καθαρίσετε τα μέρη όπου χύνεται ο καφές. Ωστόσο, ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται όταν το κάνετε αυτό, είναι να τρέχετε μόνο ζεστό νερό μέσω του μηχανήματος.

Το ξέπλυμα του μηχανήματος με νερό δεν απομακρύνει αποτελεσματικά τα παλιά έλαια καφέ και τη συσσώρευση υπολειμμάτων, για να μην αναφέρουμε τα βακτήρια.

Μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του καλαθιού κάψουλας και του δίσκου στάγδην του μηχανήματός σας, τα οποία απαιτούν επίσης συχνό μούλιασμα.

Καθαρισμός Μηχανών Εσπρέσο 

Ένα συνηθισμένο λάθος με τον καθαρισμό των μηχανών εσπρέσο είναι να μην καθαρίζετε τα μέρη τους αρκετά συχνά. Θα πρέπει να ξεπλένετε την κεφαλή κάθε φορά που παρασκευάζετε έναν εσπρέσο και να σκουπίζετε το κλείστρο το συντομότερο δυνατό.

Αποφύγετε τη χρήση χαλύβδινου σφουγγαριού ή μεταλλικού σφουγγαριού σε χαλύβδινες επιφάνειες όπως το ραβδί ατμού και οι κεφαλές . Κάνοντας αυτό θα δημιουργήσετε γρατζουνιές χωρίς να καθαρίσετε πραγματικά τα μέρη.

Χρησιμοποιήστε μια σκόνη καθαρισμού ταχείας δράσης για να αφαιρέσετε τα παλιά έλαια καφέ και το συσσώρευμα από τις κεφαλές και τις βαλβίδες της ομάδας της μηχανής εσπρέσο σας.

Καθαρίστε το ραβδί ατμού της μηχανής εσπρέσο ή οποιοδήποτε ραβδί ατμού, με καθαριστικό συστήματος γαλατιέρας. Το καθαριστικό του συστήματος γαλατιέρας αφαιρεί όλη τη συσσώρευση στερεού γάλακτος και καθαρίζει τα μπλοκαρίσματα.

Τέλος, πρέπει επίσης να κάνετε αφαλάτωση της μηχανής εσπρέσο σας, για να αφαιρέσετε τα άλατα από την πηγή θέρμανσης των μηχανών.

Καθαρισμός Μηχανών Καφέ Φίλτρου

Ένα λάθος που γίνεται εδώ είναι να καθαρίζετε μόνο την κατσαρόλα/καράφα. Όλα τα αφαιρούμενα μέρη μιας μηχανής καφέ φίλτρου πρέπει να καθαριστούν. Καθαρίστε την κατσαρόλα και τη χοάνη χρησιμοποιώντας ένα δισκίο καθαρισμού Caffenu®. Μια μηχανή καφέ φίλτρου μπορεί επίσης να αφαλατωθεί, καθώς δημιουργεί άλατα.

Συνολικά

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία για να καθαρίσετε τη μηχανή καφέ σας. Και φροντίστε να καθαρίσετε όλα τα μέρη του, όχι μόνο αυτά που μπορείτε να δείτε φυσικά. Στείλτε μας μια ερώτηση εάν μπορούμε να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τη μηχανή του καφέ σας!